Silent Disco -
ett genialt nöjes­koncept - och mer!


Disco med hörlurar

Konceptet Silent Disco är ett internationellt koncept, som har vuxit sig stort i världen och nu har det äntligen kommit till Sverige! Så häng på nu från början och var med om något nytt, vi hyr ut utrustningen!

Silent Disco  är perfekt för en mängd användningsområden, såsom företagsfester, privata fester, AW, konferenser, nattklubbar, kundevents, kongresser, studentfester, bröllop, konserter, festivaler… you name it!

Konceptet Silent Disco är perfekt till en mängd användningsområden, både för privatpersoner som företag, på fester, AW, klubbar, barer, events, bröllop, konserter, festivaler, kickoffs, lunchdiscon med kollegor eller klasskompisar, m.m. 

Läs också längre ner på denna sida om Silent Conference och Silent Yoga.

Att dansa på disco med hörlurar på sig ger en mycket bättre musik- och dansupplevelse jämfört med högtalare, som pumpar ut musiken. Att man dessutom själv kan reglera volymen på lurarna och byta till en annan låt när man tröttnat på den första, är ju genialiskt! För vem har inte stått tålmodigt och trampat på dansgolvet till den ena låten efter den andra,  i hopp om att nästa ska vara bättre?

Utöver att kunna välja musik, så har var och en av de tre musikkanalerna sin egen färg med LED-ljus på lurarna, blått, rött eller grönt, vilket ger en otroligt kul effekt på dansgolvet eftersom man kan se vad de andra på dansgolvet dansar till, vilket ofta leder till att man lätt får kontakt med andra, inte bara vännerna! Så även om man med lurarna är i sin musik”bubbla” på dansgolvet, har man mer kontakt än på det ”vanliga” dansgolvet.

För de som vill hänga i baren för att bara snacka kan göra så utan att behöva skrika sig hesa, då musiken inte stör, som den ofta gör i liknande sammanhang. Dessutom har de nöjet av att titta på alla glada som dansar – och sjunger.  Alla får med andra ord sitt lystmäte, oavsett om man dansar eller inte.

Så här fungerar våra hörlurar

Utrustningen riggar du superenkelt själv, ingen teknisk kunskap krävs och tydlig instruktion medföljer, så det tar inte mer än några minuter att köra igång! Du ansluter bara sändare till eluttag och smartphones, iPads eller DJ-stationer, sätter på din favoritspellista och shufflar – klart! Nu skickar du ut din favoritmusik till obegränsat antal hörlurar med upp till 500 meters räckvidd. Så varför nöja dig med att dansa på dansgolvet? Dansa ut i skogen, på gatan, i trädgården, på stranden, på takterassen, på bryggan… välj själv. 🙂

SILENT...

Silent Disco behöver inte bara vara fest, det finns andra tillfällen att använda utrustningen på:

SILENT CONFERENCE

ENGAGEMANG! Att ta bort allt ljud runtomkring när någon talar, bidrar till att åhöraren är mer fokuserad på talaren och lättare tar till sig budskapet.

MAXIMERA UTRYMMET! Maximera användningen av era lokaler och leverera mer innehåll än tidigare. Ett s.k Silent Conference bidrar till möjligheten att ha tre föreläsare eller talare i samma lokal samtidigt.

FLERA SPRÅK! Låt även utländska delegater få lyssna på konferensen på sitt eget språk med översättning live i lurarna.

KREATIVITET! Vår utrustning fungerar i många timmar, även utan elektricitet, så varför inte lägga en föreläsning på ängen, i skogen eller vid havet? Lurarna fungerar på flera hundra meters håll.

 

SILENT YOGA

Silent Yoga är jättestort utanför Sverige. Med lurarna kan man under ett yogapass verkligen fokusera på sin meditation då man stänger ute ljud utifrån, endast den softa bakgrundsmusiken och yogalärarens lugna instruktioner hörs.

Kolla in klippen nedan av Nazco Sales and Marketing och Big Review TV:


SENIOR SILENT DISCO and THERAPY

Ett annat sammanhang för Silent Disco, är inom demensterapi och äldrevård generellt. Fantastiskt hur musik påverkar människan! Det värmer att se glädjen av musik och dans, som en del av terapin! Tänk om fler kunde kombinera stillasittande och kanske för mycket TV-tittande, med dans, musik och glädje tillsammans, vilket man kan se i nedan klipp, från 60 second Docs, Australien:

Stäng meny